MRF (Motorbranschens Riksförbund) är branschorganisationen för bilhandel och verkstäder. Förutom att driva opinion och bistå medlemmarna med praktisk hjälp, har man också ett stort informationsuppdrag. Navet i kommunikationen är den webbplats som Lennandia varit med och skapat tillsammans med MRF.

– Vår tidigare webb var ganska statisk och riktade sig mest till konsument, medlemsinfo låg bakom lösenord, berättar Tommy Letzén, VD för MRF. Vår nya sajt har vi gjort till navet i all vår kommunikation. Den är mer transparent och nu mera riktad mot medlemmar, politiker och media. Vi uppdaterar med nyheter flera gånger om dagen och jobbar med tydliga rubriker som får besökaren att klicka sig vidare.

Webbplatsen ska vara som ett bibliotek för all information som branschföreningen ger ut via till exempel nyhetsbrev, press, och tidningen Motorbranschen. Efter att ha varit i bruk snart ett år kan MRF konstatera att satsningen fungerat.

– Vi har högre besöksstatistik och en bra klickrate i våra digitala nyhetsbrev, säger Tommy Letzén. Det är som dag och natt jämfört med tidigare. Vi som branschorganisation ska informera mycket, men det får inte bli spam. Vi måste vara relevanta. Just nu ligger vi på en bra nivå, men vi vidareutvecklar sajten ständigt för ökad funktionalitet.